Pre-operatief trainen

Onderzoek en steeds meer specialisten onderschrijven het belang van gerichte training voorafgaand aan een operatie. Uit onderzoek is gebleken dat hoe fitter patiënten een operatie ingaan, hoe beter ze er weer uitkomen. Dit wordt het ‘Better in, better out’ concept genoemd. Hierdoor treden er minder complicaties op en kan de ligduur in het ziekenhuis worden verkort. Hierdoor kunt u uw dagelijkse activiteiten of werk sneller hervatten.

In onze praktijk stellen we samen een trainingsprogramma voor u op gericht op uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit en andere factoren die een bijdrage leveren aan een sneller herstel. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, waardoor een op maat gesneden programma ontstaat. Dit pre-operatieve traject heeft het meeste baat bij een duur van 6 weken.
Uiteraard begeleiden wij ook in het revalidatieproces na de operatie. Een voordeel hiervan is dat wij uw situatie al voor de operatie hebben leren kennen en u niet de eerste keer zien direct na de operatie. Na de operatie bent u logischerwijs minder belastbaar dan daarvoor, maar door dit concept weten wij wel waar wij minimaal naartoe moeten werken.