Pre-operatief trainen

Pre-operatief trainen

Onderzoek en steeds meer specialisten onderschrijven het belang van gerichte training voorafgaand aan een operatie. Uit onderzoek is gebleken dat hoe fitter patiënten een operatie ingaan, hoe beter ze er weer uitkomen. Dit wordt het ‘Better in, better out’ concept genoemd. Hierdoor treden er minder complicaties op en kan de ligduur in het ziekenhuis worden verkort. Hierdoor kunt u uw dagelijkse activiteiten of werk sneller hervatten.

In onze praktijk stellen we samen een trainingsprogramma voor u op gericht op uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit en andere factoren die een bijdrage leveren aan een sneller herstel. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, waardoor een op maat gesneden programma ontstaat. Dit pre-operatieve traject heeft het meeste baat bij een duur van 6 weken.

Uiteraard begeleiden wij ook in het revalidatieproces na de operatie. Een voordeel hiervan is dat wij uw situatie al voor de operatie hebben leren kennen en u niet de eerste keer zien direct na de operatie. Na de operatie bent u logischerwijs minder belastbaar dan daarvoor, maar door dit concept weten wij wel waar wij minimaal naartoe moeten werken.

Ron Erkens

Ron Erkens

Eigenaar, algemeen fysiotherapeut, medical taping, shockwave therapie, echografie, EPTE-therapie, fasciatherapie, perifeer arterieel vaatlijden
Andrea Meuwissen

Andrea Meuwissen

Eigenaar, algemeen fysiotherapeut, oedeemtherapie en lymfedrainage, littekentherapie, medical taping, fasciatherapie
Anne de Lang

Anne de Lang

Eigenaar, algemeen fysiotherapeut, sportmassage, medical taping, groepsfitness, neurorevalidatie
Remi van Etten

Remi van Etten

Algemeen fysiotherapeut, dry needling
Kevin Schetters

Kevin Schetters

Algemeen fysiotherapeut
Démen Roumen

Démen Roumen

Algemeen fysiotherapeut, leefstijlcoach, dry needling
Levi Hanselaar

Levi Hanselaar

Algemeen fysiotherapeut
Klachten, maar nog geen idee

Heeft u heb klachten maar weet u niet of de fysiotherapeut of chiropractor iets voor u kan betekenen?